Singletracks Mountainbiking singletracks is een onderdeel van  NTFU Wielersportbond
Email Singletracks Twitter Singletracks Facebook Singletracks
 
  Belangenbehartiging  
Home » Belangenbehartiging

Belangenbehartiging

Om ervoor te zorgen dat jij zorgeloos kan blijven biken, is samenwerking noodzakelijk. Wielersportbond NTFU investeert veel tijd en energie in samenwerkingsrelaties. Samenwerken om kennis te ontwikkelen waarmee de wielersport veiliger wordt, samenwerken voor promotie van gedragsregels en samenwerken met andere buitensportbonden voor meer ruimte en routes voor buitensporters.

Dit laatste wordt opgepakt onder de noemer Actieplan Buitensport. Partners van het actieplan zijn KNHS, NTFU, KNBLO-nl, NOC*NSF, NISB, KNSB, KNWU en de NWB. Er is een gezamenlijke agenda ontwikkeld met de volgende speerpunten: aansprakelijkheidsproblematiek rondom buitensport, nieuwe financieringsmodellen voor beheer en onderhoud, veiligheid voor buitensporters en het beter matchen van vraag naar en aanbod van buitensportvoorzieningen. Vanuit het actieplan wordt naast het initiëren van nieuw onderzoek ook gelobbyd op provinciaal en landelijk niveau.

De NTFU kan alleen een interessante samenwerkingspartner zijn als zij zelf ook iets te bieden heeft. Bijvoorbeeld expertise op het gebied van de organisatie van veilige evenementen, (markt)informatie over haar achterban, informatie over de aanleg van mountainbikeroutes, de inzet van communicatiemiddelen en mogelijk zelfs beperkte inzet van eigen verworven financiële middelen. Op deze wijze wil de NTFU de komende jaren haar steentje bijdragen aan een nog beter wielersportklimaat.

 Home
Over ons
Kalender
Trainingen
Routes
Nieuws
NTFU.nl
Fietsvrouwen.nl
Mountainbike.nl
Privacy statement  |  Disclaimer  |  Contact  |  Inloggen