Singletracks Mountainbiking singletracks is een onderdeel van  NTFU Wielersportbond
Email Singletracks Twitter Singletracks Facebook Singletracks
 
  IMBA Europe  
Home » Over ons » IMBA Europe

IMBA Europe

Wielersportbond NTFU is lid van IMBA Europe en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de oprichting van de Europese tak van de International Mountain Bicycling Association. IMBA heeft haar wortels in de VS, waar de organisatie in 1988 opgericht werd om de belangen van mountainbikers te vertegenwoordigen. In de loop der jaren heeft IMBA zich gespecialiseerd in de aanleg van duurzame mountainbikepaden en bikeparken. Door middel van Trail Schools wordt deze kennis ook steeds vaker overgedragen op vrijwilligers. Veel van de kennis is terug te vinden in Trail Solutions, IMBA’s guide to building sweet singletracks en Managing Mountain Biking.

 

IMBA Europe is een non-profit koepelorganisatie voor nationale mountainbikebonden en -verenigingen die zich richten op belangenbehartiging, ontwikkeling van duurzame mountainbikepaden en verantwoord rijgedrag. IMBA Europe's missie is om duurzame toegang voor mountainbikers veilig te stellen en mountainbiken te integreren in landschappen en gemeenschappen.

 

Wat doet IMBA Europe?

  • Creëren van een Europees platform waar goede voorbeelden gedeeld en krachten gebundeld worden
  • Financieren van Europese mountainbikeprojecten
  • Aanbieden van educatieve programma’s zoals Trail Building School

 

Op de lange termijn wil IMBA Europe er voor zorgen dat zo veel mogelijk (inter)nationale instellingen de sociale-, gezondheids- en de economische waarde van mountainbiken erkennen en de mountainbikesport beter gaan faciliteren dan nu het geval is. Een gelijkwaardige positie van de mountainbiker ten aanzien van andere vormen van outdoor recreatie is een belangrijk streven.

 

Meer weten? Volg IMBA Europe op Facebook of schrijf in voor de e-mail nieuwsbrief op www.imba-europe.orgHome
Over ons
Kalender
Trainingen
Routes
Nieuws
NTFU.nl
Fietsvrouwen.nl
Mountainbike.nl
Privacy statement  |  Disclaimer  |  Contact  |  Inloggen