Singletracks Mountainbiking singletracks is een onderdeel van  NTFU Wielersportbond
Email Singletracks Twitter Singletracks Facebook Singletracks
 
  Opleidingen  
Home » Over ons » Opleidingen

Opleidingen

Ben je zelf een aardige biker en wil je jouw skills overbrengen op anderen? Volg dan een opleiding tot mountainbiketrainer! Binnen de Wieleracademie organiseren wielersportbond NTFU en de KNWU opleidingen op verschillende niveau's.


Niveau 1 (MTB begeleider)

De belangrijkste taak is om groepen op een plezierige en veilige manier te begeleiden. De MTB begeleider handelt volgens de verkeersregels en de gedragscode van de wieleracademie en houdt in de gaten of de deelnemers in de groep zich hier ook aan houden. Hij/zij durft deelnemers aan te spreken op het niet nakomen van de gemaakte afspraken. De deelnemers kunnen hierbij zowel jeugdigen als volwassenen zijn.

 

Niveau 2
De opleiding tot assistent instructeur is bedoeld voor enthousiaste mountainbikers die nog geen of weinig lesgeefervaring hebben. Vind je het leuk om beginnende mountainbikers de basisvaardigheden van het mountainbiken aan te leren? Dan is de niveau 2 opleiding geschikt voor jou!

 

Niveau 3
De opleiding tot instructeur niveau 3 is bedoeld voor mountainbikers die al wat langer training geven of lessen verzorgen of de niveau 2 opleiding hebben afgerond. Wil je structureel trainingen geven binnen een vereniging of op een andere plek? Wil je bovendien meer leren over periodisering en trainingsleer? Dan is de niveau 3 opleiding geschikt voor jou!

 

Kijk voor meer informatie over opleidingen op de site van de Wieleracademie.Home
Over ons
Kalender
Trainingen
Routes
Nieuws
NTFU.nl
Fietsvrouwen.nl
Mountainbike.nl
Privacy statement  |  Disclaimer  |  Contact  |  Inloggen